joi, 28 septembrie 2017

Go vegan: 5 informatii UTILE pentru persoanele care traiesc sanatos

Te-ai decis sa scoti din alimentatia ta zilnica produsele de origine animala? Inseamna ca esti pe drumul cel bun pentru a deveni vegan. Cu toate astea, a fi vegan nu se rezuma doar la mancarea pe care o consumi, ci presupune un adevarat stil de viata, al carui scop principal este protejarea mediului inconjurator bazata, in special, pe ocrotirea animalelor. Totodata, o persoana care alege sa traiasca astfel, desfasoara o multime de activitati sanatoase si benefice pentru propriul corp.

Iata 5 informatii UTILE care te vor ajuta sa adopti un stil de viata VEGAN:


1.Cum poti proteja mediul inconjurator
Asa cum bine stii deja, stilul de viata al unui vegan se concentreaza, in mare parte, pe protejarea mediului inconjurator. Drept urmare, daca vrei sa devii si tu unul, trebuie sa acorzi mai multa importanta acestui aspect. In acest sens, poti desfasura o multime de actiuni care nu doar ca te vor ajuta sa iti atingi scopul, dar te vor face sa iti schimbi complet modul in care privesti lucrurile. De exemplu, poti incepe prin a colecta si recicla deseurile, intrucat acestea reprezinta amenintarea numarul unu pentru ecosistemul natural. Poti afla, pe www.GREENGlobal.ro, mai multe informatii despre ce presupune procesul de reciclare si colectare, dar si cate tipuri de deseuri exista si ce efecte au acestea asupra mediului. In plus, pentru ca aceasta actiune sa se desfasoare cat mai corect si mai eficient, apeleaza la serviciile unei firme specializate.

2.Ce produse cosmetice ar trebui sa folosesti


Probabil te intrebi ce legatura au cosmeticele cu adoptarea unui stil de viata vegan. Ei bine, pe langa faptul ca cele mai multe dintre aceste produse, in special cele in culori aprinse, sunt obtinute prin strivirea insectelor sau din grasime animala, cosmeticele pot avea efecte negative asupra organismului si sanatatii tale. Ce este de facut? Inlocuieste produsele pentru make-up pe care le detii cu unele confectionate din ingrediente naturale, precum alegele, teiul, piersicile si altele. Asadar, fa o schimbare si foloseste pentru machiaj rimelul de la Bottega Verde, dar si alte produse bio pentru un make-up profesional. Astfel, nu doar ca iti vei proteja si rasfata tenul, dar vei ocroti si animalele si, implicit, mediul inconjurator.

3.Care este alternativa hainelor de origine animala
Pantofii si gentile din piele naturala, hainele confectionate din blana de animale sunt piese vestimentare pe care un vegan nu le va purta niciodata. Chiar daca esti o persoana pasionata de fashion, careia ii place sa poarte astfel de articole, exista o multime de variante la care poti apela pentru un look exceptional, fara ca acest lucru sa implice sacrificarea animalelor. Mai precis, renunta la aceste haine si achizitioneaza-ti  articole realizate din piele ecologica si blana sintetica. In plus, informeaza-te si descopera magazine online si fizice, care comercializeaza doar articole vestimentare de acest tip.

4.Unde gasesti cele mai delicioase retete vegane


In general, oamenii au o reticenta atunci cand vine vorba despre retetele vegane, intrucat acestia considera ca mancarea nu are gust. Cu toate astea, exista o multime de mancaruri preparate din plante si seminte, care sunt cu adevarat delicioase. Aceste alimente le gasesti atat in supermarket-uri, cat si in restaurantele cu profil vegan. De altfel, in mediul online si in cartile de bucate poti gasi o sursa bogata de retete care nu contin carne, lapte, oua si alte produse alimentare de provenienta animala.

5.In ce situatii nu este recomandat sa devii vegan
Chiar daca poti oricand sa optezi pentru utilizarea produselor cosmetice bio si a celor vestimentare ecologice, exista cateva situatii in care nu este recomandat sa adopti o dieta alimentara vegana. In cazul in care suferi de o boala cronica, ce nu s-a ameliorat prin tratamentul obisnuit, daca organismul tau este slabit din cauza anumitor afectiuni sau atunci cand medicul ti-a prescris un anumit regim alimentar, nu este recomandat sa devii vegan. Cu alte cuvinte, in toate situatiile in care starea ta de sanatate impune consumul anumitor alimente, este contraindicat sa incepi o dieta vegana.

In concluzie, daca iti doresti sa traiesti sanatos, sa protejezi mediul inconjurator si sa ocrotesti animalele, tine cont de toate aceste informatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!