miercuri, 26 iulie 2017

4 intrebari pe care TREBUIE sa le pui cand mergi la un interviu




Fara indoiala, cand te pregatesti sa mergi la un interviu pentru angajare te documentezi inainte in legatura cu domeniul de activitate al companiei si cerintele postului pentru care ai aplicat. Acest lucru este si recomandat de specialistii in resurse umane, intrucat arata interesul tau in legatura cu firma respectiva. Insa vine un moment in timpul interviului cand angajatorul te intreaba daca ai neclaritati si daca vrei sa mai afli si alte lucruri. De aceea, este esential sa ai o lista pregatita, astfel incat sa ai toate informatiile necesare inainte de a lua o decizie.


Iata care sunt intrebarile pe care trebuie sa le pui cand mergi la un interviu:

1.               1. Care este urmatoarea etapa in procesul de recrutare?

Aceasta intrebare te va scuti de multe batai de cap si asteptari. Intreaba, inca de la prima intalnire, cand iti vor putea oferi un raspuns, fie el pozitiv, fie negativ, pentru a sti daca este cazul sa mergi la alte interviuri. Astfel, daca ti se spune ca in doua saptamani o sa ai un raspuns, insa nu iti este oferit, nu iti mai face sperante.
2.            
                    2. Se ofera contract individual de munca?

Foarte multi angajatori evita sa specifice toate detaliile colaborarii, mai ales in ceea ce priveste contractul de munca. In multe domenii se lucreaza pe contract de drepturi de autor, iar acesta s-ar putea sa nu iti convina. Putini sunt angajatorii care specifica pe site-ul lor ca ofera contract de munca individual inca din prima clipa. Un exemplu este chiar Beyou, un studio de videochat din Bucuresti, care ofera toate informatiile despre cum se face angajarea direct pe site, pentru a nu induce pe nimeni in eroare. Contractul de munca individual, asigurarea medicala si bonusurile de performanta sunt numai cateva dintre beneficiile angajarii la acest studio.
            
3.                3 Exista o perioada de training?

Fara indoiala, o firma serioasa iti va raspunde afirmativ. Este esential ca cineva sa te invete si sa te ghideze pas cu pas, pana deprinzi care este mersul lucrurilor, in orice domeniu iti alegi sa lucrezi. Astfel,  nu trebuie sa te temi ca vei gresi, intrucat o persoana iti va fi alaturi continuu. Totodata, trebuie sa profiti la maximum de timpul pe care cineva ti-l acorda si sa inveti cat mai multe lucruri.
4.           
                      4. Cum va arata o zi pentru mine, daca voi fi acceptat?

Aceasta intrebare te va ajuta sa te lamuresti cu privire la responsabilitatile pe care le vei avea si, implicit, sa iti dai seama daca ti se potriveste, daca este exact ceea ce cauti. Un raspuns ezitant din partea angajatorului iti poate da de gandit.
Pe de alta parte, este important sa ai rabdare si sa eviti intrebarile care te pot pune intr-o lumina nefavorabila in fata angajatorului. Astfel, evita-le pe urmatoarele:
·         Cu ce se ocupa compania? -  se presupune ca tu deja te-ai informat despre aceasta inainte de a aplica si de a veni la interviu;
·         Daca sunt acceptat, imi pot lua o vancata de cateva zile? – de obicei, angajatorii inteleg cand vacantele sunt planuite dinainte, insa este bine sa astepti raspunsul pozitiv intai;
·         Pot sa imi organizez atlfel programul de lucru? – foarte rar se fac exceptii, asa ca nu pune aceasta intrebare daca nu vrei ca sansele tale pentru ocuparea postului respectiv sa fie minime;
·         Sunt acceptat? – putine companii dau raspunsul pe loc, motiv pentru care trebuie sa inveti sa ai rabdare.

Asadar, daca urmeaza sa participi la un interviu, citeste cu atentie toate sfaturile de mai sus, cu privire la intrebarile pe care le poti pune si pe care nu, astfel incat sa obtii postul pe care ti-l doresti! Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!