marți, 29 mai 2018

Culturile de vara si 3 moduri in care sa te pregatesti pentru noua recolta

Culturile de vara si 3 moduri in care sa te pregatesti pentru noua recolta Sezonul recoltelor se apropie cu pasi repezi, moment in care trebuie sa fii pregatit cu toate uneltele si forta de munca pe care o ai la dispozitie. Nu intarzia sa pregatesti terenul si magazia pentru depozitarea recoltei de anul acesta, folosind cele mai bune produse si metode de inmagazinare autorizate, in special daca detii o ferma de cereale. 

Este important ca inainte de semanare, dar si la recoltare, sa aplici toate cunostintele acumulate cu privire la culturile de seminte pe care le ai in grija. In egala masura, ai nevoie de informatiile potrivite in ceea ce priveste modul in care acestea trebuie stocate pentru mai mult timp. Indiferent ca urmeaza sa folosesti cultura pentru consum propriu ori in comert, diferite tipuri de seminte impun diferite moduri in care trebuie semanate, recoltate si apoi pastrate pe termen lung. Demareaza pregatirile chiar acum, pentru a lasa totul sa decurga fara probleme in urmatoarea perioada.

Iata 3 moduri in care sa te pregatesti pentru noua recolta: 

1. Cumpara din timp toate ustensilele de care ai nevoie si testeaza-le pe cele vechi. Asigura-te ca totul functioneaza corespunzator, ca sa nu ai parte de surprize neplacute chiar in ajunul zilei de recoltat. Intra pe pagina https://www.magazialucostica.ro/pluguri-reversibile.html, unde gasesti pluguri, tractoare, remorci si alte utilaje agricole sau unelte potrivite oricarui tip de cultura de cereale. De asemenea, fiecare tip de samanta trebuie recoltata folosind tehnici diferite, in special daca ai ales sa semeni seminte care nu cresc, de obicei, in tara noastra. Citeste totul despre plante si recolteaza-le in starea cea mai buna, astfel incat sa te bucuri de calitatea lor desavarsita. 


2. Pastrarea cerealelor se realizeaza, de asemenea, in conditii de igiena, adaptate standardelor de depozitare impuse de fiecare tip de cereale. Este important ca in locul in care alegi sa depozitezi produsele sa nu fie umezeala si nici temperaturi ridicate. Semintele rezista perfect intr-o atmosfera racoroasa, dar foarte bine aerisita. Pentru a se usca, dar si pentru a lasa aerul sa patrunda intre boabe, amesteca-le la interval de timp dupa depozitare. Pe de alta parte, aceste conditii sunt nefavorabile pentru familiile de insecte ce ar putea distruge semintele. 

3. In urma recolatarii, trebuie sa acorzi importanta solului, care trebuie curatat si tratat cu produsele corecte. Evita sa folosesti chimicale sau ustensile nepotrivite. Pentru cele mai bune rezultate, vezi tocatorii de coceni, potriviti, de altfel, si pentru alte resturi vegetale. Poti curata, in acest mod, terenul, pregatindu-l de noua recolta sanatoasa. 

Asadar, nu rata perioada pregatirilor pentru strangerea unei recolte bogate si incepe cu achizitia celor mai bune ustensile care sa te ajute. Fii practic si eficient!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!