miercuri, 7 septembrie 2016

Cum am slabit rapid si sanatos

Bine ai venit, persoana draga mie! Nu stiu ce m-as fi facut fara tine si sper ca simti macar o particica din ce simt eu! 
Acum ceva timp, in articolul My wishlist, va povesteam ca de ceva timp incerc sa slabesc. Prin luna iulie mi-am dat seama ca nu mai arat asa cum mi-as dori, si ca grasimea isi face cuib pe mine din ce in ce mai tare. Am avut o perioada in care mancam zi de zi o gramada de dulciuri. Ciocolata, biscuiti, prajiturele, tot ce-mi cadea pe mana! Nu mi-a trebuit mult timp sa ma ingras, bineinteles. In cam o luna am luat o droaie de kilograme in plus. Aveam 66.7 kg si acela a fost momentul in care mi-am dat seama ca asa nu se mai poate. Aveam o stima de sine scazuta, ma vedeam foarte urata si nu ma simteam bine cu mine. Mergeam sa fac dus si ma simteam o ciudatenie, era groaznic. Credeam ca iubitul meu la un moment dat nu ma va mai placea si voi ramane singura, fara prieteni, fara nimic. 

Am inceput sa citesc diferite diete "minune" pe internet. Clar, mi se pareau dubioase, dar parca ma batea gandul sa le incerc. Doar nu ma pot imbolnavi tocmai eu, nu? Gasisem o reteta pe baza de orez. Trebuia sa mananci doar orez fiert, fara sare, timp de 30 de zile si asta iti garanta ca vei slabi 10 kilograme. Eram incantata, nu stiam ce gust are orezul simplu. Ma gandeam ca va fi ca pilaful mamei, gustos, usor de mancat. Nimic mai fals! Orezul simplu, fara nici macar sare, e groaznic. GROAZNIC! Evident, dupa prima masa de acest gen, am abandonat-o. Eram hotarata deja ca ma voi apuca de sport, insa nu stiam ce voi face cu alimentatia. Intr-un final am decis ca voi renunta la dulciuri aproape de tot, voi manca paine integrala si voi incerca sa mananc mai putin gras. In prezent, incerc sa ocolesc majoritatea dulciurilor si fainoaselor, insa un mic rasfat nu e refuzat odata la o saptamana, poate chiar doua.

In privinta sportului mi-am facut un playlist pe Youtube cu exercitii pentru zonele pe care vreau sa le vizez, picioare, abdomen, brate si ulterior spate. La inceput, odata la cateva zile ieseam cu bicicleta impreuna cu iubitul meu. Acum s-au mai rarit aceste iesiri, dar nu lipsesc. Strabatem in jur de 20-25 km, insa am ajuns si la 32.15. Initial ma simteam obosita dupa o astfel de aventura, dar m-am obisnuit si chiar imi place sa fac lucrul asta. 

Prin alimentatia echilibrata si prin sport regulat am reusit sa ajung la aproximativ 60 de kilograme si inca nu m-am oprit. Nu vreau sa devin anorexica, vreau doar sa ajung la un corp atletic, frumos conturat. Desi la inceput mi-a fost groaznic de greu sa renunt la mancarea nesanatoasa si dulciuri, acum ma simt mult mai usoara si mai plina de viata. Nu spun sa imi urmati "dieta" pentru ca fiecare organism difera, dar va sfatuiesc, daca nu va simtiti bine in propria piele, sa gasiti o balanta intre alimentatie si sport potrivita voua si sa faceti ceva in privinta asta! Eu am reusit, tu?

2 comentarii:

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!