duminică, 25 septembrie 2016

Bolnava sau nu, tot mama

Hello, dragi privitori! Astazi vreau sa va spun cate putin despre mama mea. Toata lumea se grabeste sa spuna "Mama este o persoana buna, cea mai buna. Este blanda, calma, grijulie.". Dar cine sa spuna si despre problemele de sanatate ale mamelor? Ei bine, voi aborda eu acest subiect. Da, mama este o persoana blanda, buna, insa in spatele blandetii ei se ascund niste suferinte trupesti. Pe langa durerile de coloana care ii ingreuneaza lucrul, sufera si de hipertensiune arteriala. Tensiunea mare nu trebuie sa fie un impediment in viata cuiva, deoarece tratata la timp, nu prezinta un risc prea mare. Mama a observat ca se simte rau acum ceva timp, asa ca a mers la medic. Acolo a aflat ca sufera de hipertensiune si a primit tratament imediat. In primul rand ar trebui sa stiti simptome tensiune mare. La mama a aparut precum dureri de cap, vedere incetosata si sangerari nazale, insa pot aparea si stari de greata si chiar voma, ameteli frecvente, durere de cap si stari de confuzie. 
Pentru a nu trebui sa mearga mereu la medic, eu si tata am decis ca trebuie sa-i usuram aceasta boala si ca trebuie sa ii cumparam un tensiometru pentru acasa. Sendo ne-a venit in ajutor cu un tensiometru pentru incheietura ce se poate regla in functie de grosimea antebratului si ofera masuratori exacte chiar in confortul casei. Tensiune mare poate avea oricine, nu doar cei trecuti de tinerete, ceea ce ar trebui sa va puna pe ganduri daca aveti simptome tensiune mare. Eu ma tem sa nu mostenesc aceasta afectiune de la mama mea, stiind ca pana si bunicul meu a suferit de hipertensiune. 
Care ar fi cauze tensiune mare? De cele mai multe ori, poate aparea hipertensiune arteriala la cei trecuti de prima tinerete, deoarece vasele de sange isi pierd elasticitatea si devin mai rigide. Bineinteles, acest lucru tine si de genele fiecarei persoane si de stilul de viata. De aceea, incercati sa evitati obezitatea, mancatul excesiv de dulciuri si stresul ce duc la diabet, alimentatia bogata in grasimi si sare, fumatul si consumul de alcool si sedentarismul. Acestea sunt principalele cauze tensiune mare, dar nu singurele. Asadar, nu doar mama sau altii trecuti de 40 de anu pot suferi de hipertensiune.
Daca observati ca prezentati simptome tensiune mare, va recomand sa vizitati cat mai repede medicul de familie si mai apoi specialistul. Poate nu suferiti de aceasta afectiune, dar niciodata nu se stie ce se ascunde in spatele acestor semne. Vreau sa spun ca mama, chiar si cu tensiune mare, este o persoana activa si plina de viata. Oricine poate combate boala cu putin optimism. Multa sanatate pana data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!